Geslaagde SAAM Family Market

De SAAM Family Market op 6 oktober 2019 was een heus feest! Wat een zorg en aandacht van alle deelnemers voor hun bijdrage en de bezoekers die ze daarbij ontvingen. Wat een enthousiasme van alle vrijwilligers die meehielpen om deze dag mogelijk te maken. En wat een fijne sfeer onder de bezoekers. We zagen zowel ouders als kinderen gezellig rondlopen en geïnteresseerd luisteren en kijken. We kijken terug op een prachtige dag.

Bedankt iedereen voor jullie unieke en persoonlijke bijdrage.

Als we nog wat prachtige foto’s binnenkrijgen van JORNB Photography die de rustige en liefdevolle sfeer in de proeftuin zichtbaar maken, evenals het enthousiasme van de kinderen bij het circus, dan delen we die ook nog.

Wel nog een speciale foto van Hamoud die samen met Jasper heerlijk eten heeft bereid.

En…. we gaan binnenkort weer starten met de organisatie van de volgende editie!! Dus houdt deze site en/of Facebook in de gaten. De datum is al geprikt. Zondag 15 maart komt er een vervolg. Weet je nu al dat je hieraan wil bijdragen, laat het ons dan weten.

SAAM Family Market

Over 2 weken is het zover! Dan is de SAAM Family Market. De markt waarmee we laten zien dat er zoveel warmte, gezelligheid en inspiratie beschikbaar is voor jou als ouder! Soms kan het zo voelen dat je er alleen voor staat of dat je de enige bent die het ouderschap soms (of vaak) moeilijk of vermoeiend vindt. Maar deze markt zal je laten zien dat dat niet zo is!! Je kunt hier met iedereen praten en je vragen stellen, je kunt overal even lekker een kopje thee gaan drinken, je kunt je kind lekker laten spelen en je kunt ondertussen ook nog lekkere dingen eten en leuke dingen kopen!! Wat wil je nog meer!?

Wij zijn ontzettend trots op wat er deze dag komt te staan en we zijn ontzettend blij met iedereen die eraan meewerkt!

De ochtend (10.00 uur – 13.00 uur) is perfect geschikt voor ouders die een kindje verwachten en/of jonge kinderen hebben. Er is een MARKT met rondom dragen en met diverse fijne producten. Er is een PROEFTUIN met professionals waarmee je in gesprek kunt over de het eten van je kindje, diens onrust of over borstvoeding en de kraamperiode. Er zijn VOORLICHTINGEN over bijv. dragen en optillen, wanneer je naar de huisarts gaat en babygebaren. Er zijn KINDERACTIVITEITEN, namelijk KinderCrea, Schminken en niet te vergeten de speelkamer en het springkussen. Er is een DRAAGCONSULT en een FOTOSHOOT mogelijk! En dan is er ook nog allerlei lekker ETEN. Bijvoorbeeld de appel-kaneelbroodjes van Streekbakker Jorrit!

De middag besteden we meer aandacht aan oudere kinderen. De MARKT is er nog steeds, dus leuke dingen, zoals kaarsen, natuurlijke cosmetica en bloesemremedies kunnen nog steeds gekocht worden. De proeftuin heeft plaats gemaakt voor een WORKSHOPRUIMTE met de workshops ‘Je kind als spiegel’ en ‘Het Kind van 9’. De eerste is ook toegankelijk voor ouders met jonge kinderen. En ‘Het Kind van 9’ gaat in op een ontwikkeling die tussen de 7 en 11 jaar kan spelen. Dan zijn er daarnaast ook nog VOORLICHTINGEN. Bijvoorbeeld over wat je kan doen als je geen vat lijkt te krijgen op op gedrag van je kind. Ook nu zijn er weer speciale KINDERACTIVITEITEN, want Circus Waaghals komt langs en legt een hele piste uit waarop allerlei trucs uitgeprobeerd kunnen worden. En de speelkamer en het springkussen zijn er ook nog steeds. Waarbij de voetbaltafel en pingpongtafel oudere kinderen meer aan zullen spreken dan de jongere! Ook de FOTOSHOOT en een DRAAGCONSULT zijn nog te boeken en er is vast nog wel wat lekkers te ETEN over. Kortom, zin in een uitje met je kinderen en wat inspiratie rondom het ouderschap: kom ook s’middags naar de SAAM Family Market!

Wacht niet langer. Laat ons zien dat ook jullie geloven in deze markt voor ouders en kinderen. En kom! Koop je kaartje via: https://www.nowonlinetickets.nl/…/83D962AF4A23F4F993368F8E7

HOE HET BEGON

Op 8 juni 2017 vond de eerste SAAM ontmoeting plaats in een speeltuin in de Wolfskuil. We mistten een laagdrempelige ontmoetingsmogelijkheid voor ouders en jonge kinderen in Nijmegen. En het leek ons ontzettend leuk om die zelf op te zetten. Dus vlak voor de zomer waagden we de sprong! Met een flyer voor de eerste maand, gevuld met wekelijks een ontmoeting en een zo professioneel mogelijke Facebookpagina gingen we van start!.
En wat is ons initiatief meteen goed ontvangen!! Iedere week kwamen ouders naar onze ontmoetingen. Op Facebook kon je zien dat we gevolgd werden en ouders spraken erover met vrienden en bekenden.
Na een jaar was duidelijk dat SAAM volop omarmd was door een grote groep ouders. En ook onder nieuwe ouders steeds meer bekendheid kreeg. Inmiddels hebben we zelfs meer dan 100 ontmoetingen georganiseerd en hebben zo’n 150 ouders ons weten te vinden in een speeltuin of cafe. Een groep van zeker 25 ouders komt vaak naar ontmoetingen en kent elkaar dan ook goed. SAAM is echt gevestigd is en daar zijn we enorm blij mee!

Alsof dit nog niet genoeg is, groeit ook de organisatie van SAAM. JoAnn, Lori en ik (Jiske) begonnen met z’n drietjes, maar inmiddels denken en organiseren steeds meer ouders mee. Sommigen zijn gastvrouw, anderen organiseren hele activiteiten en weer anderen helpen mee met opbouwen of opruimen. Zo mooi en zo fijn! Dit vergroot de mogelijkheden van SAAM enorm en maakt het ook nog leuker. Want ook hierin staat SAAM voor samen. Alleen door het samen te doen, kunnen we SAAM laten groeien en bloeien. En daar zijn we dus volop mee bezig. Fantastisch!

Wil je ook een keer naar een ontmoeting komen? Kijk op onze agenda en kom gerust langs. Iedereen is welkom en ontmoetingen zijn vrij toegankelijk, vaak zonder aanmelding. Uitgebreide informatie over de ontmoetingen is te vinden op onze website en onze Facebookpagina.
Heb je nog vragen? Wil jij ook iets extra’s bijdragen? Laat het ons dan weten. We kunnen bij heel diverse dingen nog hulp gebruiken!