Over

SAAM Nijmegen organiseert sinds juni 2017 laagdrempelige ontmoetingen voor ouders met jonge kinderen in Nijmegen. In de warmere maanden zoveel mogelijk buiten in de speeltuin en in de koudere maanden op diverse locaties binnen.

SAAM Nijmegen wil ouders en hun jonge kinderen de mogelijkheid bieden om samen te komen. Om op een gemakkelijke en gezellige manier met elkaar in contact te komen. Soms door gericht een activiteit aan te bieden en soms door op een leuke plek samen te komen. Dit alles omdat wij vinden dat samen zoveel leuker is dan alleen. Voor ouders en voor kinderen. En als ouders is het fijn om even met andere ouders je ervaringen te kunnen delen. Over de mooie en bijzondere kanten van het ouderschap en over de vermoeiende en moeilijke kanten. Dus kom gezellig een keer langs! Iedereen is welkom.

Kijk in de agenda en op onze Facebookpagina voor meer informatie over locaties en tijden. Ontmoetingen in de ochtend zijn vaak geschikt voor kinderen van 6 maanden tot 4 jaar. De activiteiten in de middag proberen we zoveel mogelijk geschikt te laten zijn voor actievere en oudere kinderen. Dus ongeveer van 2 tot 7 jaar. Onze ervaring is dat het SAAMen eten een echte gezinsactiviteit is. Hier komen dus ook vaak oudere broers en zussen en beide ouders naar toe. Hopelijk zit er iets bij wat je leuk lijkt! Dan zien we je graag!

Initiatiefneemster en voorzitter Jiske Broers (rechts) op de SAAM Family Market
‘Het idee is in mijn hoofd ontstaan, maar ik heb het nooit alleen gedaan’.

Verschillende ouders werken mee om SAAM mogelijk te maken

Ouders raken al snel meer betrokken bij SAAM. De eerste betrokkenheid begint natuurlijk bij het vaker naar ontmoetingen komen. Op die manier leer je steeds meer ouders kennen en ook de diverse activiteiten. Of je daarnaast nog meer wil doen voor SAAM is echt helemaal aan jou. Al helpt iedereen al snel een beetje mee. Want ook opruimen, nieuwe ouders welkom heten of ergens een flyer neerleggen is al meehelpen. Het is erg mooi om te zien hoe snel ouders mee gaan denken of mee gaan helpen! En hoeveel we dan met elkaar mogelijk kunnen maken.

Er zijn een aantal officiële taken die uitgevoerd worden. Veel hiervan ontstaat ook op een heel natuurlijke manier. We lichten de taken even toe! Jiske en JoAnn vormen het bestuur. Zij zetten samen de grote lijn uit en dragen de eindverantwoordelijkheid voor SAAM. Jiske, Kim en Reni organiseren samen de SAAM Family Market en SAAM kerstspecial. Carmen, Dorien, Silvia, Reni en Jiske vormen de plancommissie. Eens in de zoveel tijd komen ze samen om nieuwe activiteiten te verzinnen voor de daarop volgende maanden. Jiske zet deze om in concrete activiteiten en een agenda met wekelijks 1 of meer ontmoetingen. Carmen, Mirmana, Linda en Jiske zijn gastvrouw bij de diverse activiteiten en Mirmana en Greetje organiseren ook zelf activiteiten, zoals knutselen en speelmiddagen, waarbij ze dan zowel gastvrouw als organisator zijn. Tot slot vormen Reni en Dorien nog de kampcommissie. Ook dit jaar organiseren zij weer een kampeerweekend!

Wil jij ook meehelpen om SAAM te laten groeien en bloeien? Laat het ons weten! We kunnen altijd hulp gebruiken. Op allerlei terreinen. Het is maar net wat je leuk vindt.